Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
" Ízek orgiája " steak. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 800 g marhahús (a legjobb a vesepecsenye)
» extra szűz olívaolaj
» 4 ek sima étolaj
» durvára őrölt színesbors
» 800 g csicsóka
» 200 g lilakáposzta
» 80 g lilahagyma
» 150 g cékla
» 2 dl Cabernet Franc
» 2 ek barna nádcukor
» 1 ek málnás vörösborecet
» 200 g tormás krémsajt
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színes borssal beszórjuk.
Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután olajat öntünk rá, hogy bőségesen befedje. Majd úgy kössük be a zacskó száját, hogy a levegőt szorítsuk ki belőle.
Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 1-2 hétig érleljük a pácban. Így lesz igazán finom puha.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát, a hagymát és tisztítsuk meg a káposztát, majd ezeket reszeljük le uborkareszelőn. A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben. Ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteljük, öntsünk alá vörösbort, és 1 ek vörösbor ecetet, valamint vizet (amennyi szükséges).
Vastag falú serpenyőben forrósítjuk fel a 2 evőkanál étolajat - majdnem füstölésig. Ekkor helyezzük bele a hússzeleteket. Ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve.
Megjegyzés / tipp:

Friss rozskenyérrel kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.06 14:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lehártyázzuk, rostjaira merőlegesen, színes borssal, zacskó száját, levegőt szorítsuk, hűtő aljára, csicsókát körömkefével, csipet sóval, másik edénnyel, legfontosabb kérdés, szelet vastagságától, karamellizáljuk, uborkareszelőn, nejlonzacskóba, megdinszteljük, hússzeleteket, vastagságától, rozskenyérrel, lehártyázzuk, körömkefével, vörösborecet, lilakáposzta, pattogtassuk, egyenletesen, legfontosabb, vesepecsenye, serpenyőben, serpenyőben, forrósítjuk, dinszteljük, merőlegesen, kétnaponta, tisztítsuk, rázogassuk, szeleteket, melegítsük, színesbors, extra szűz olívaolaj, sima étolaj, durvára őrölt színesbors, csicsóka, lilakáposzta, lilahagyma, cékla, Cabernet Franc, barna nádcukor, málnás vörösborecet, tormás krémsajt,
Burgonyás cukkinis egytál !
0 komment 6 ember kedveli
Amerikai palacsinta
0 komment 8 ember kedveli
Sonkás rakott tészta
0 komment 12 ember kedveli
Bulgur gombával és csikemellel...
2 komment 12 ember kedveli
Burgonyás pite!
0 komment 9 ember kedveli
Hortobágyi húsos palacsinta
2 komment 12 ember kedveli
Galuska
1 komment 5 ember kedveli
Hamar fánk
0 komment 30 ember kedveli
Sárgaborsó tócsni
0 komment 7 ember kedveli
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Malacnyelv lencsével...
0 komment 5 ember kedveli
Avokádós Ráksaláta
0 komment 3 ember kedveli
Borsóleves vajas galuskával.
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.